söndag

Senaste på instagram.
 
Äntligen påsklov och jag har massor att hinna med. Har i alla fall spenderat helgen i Västervik med Jims familj. Vi har ätit påskmat, kollat på Lets Dance, ätit grillat och sånt där annat som alltid hör till. Idag var jag och dansade en stund och sen hängde Ellinor med mig hem för att se på nån film som vi har missat på tyskalektionen. Fy fan så kass film, den heter Vitus och jag kan verkligen inte rekommendera den. Jag vet inte ens vad den handlade om och Elli sov genom hela filmen. Sen gick jag ut för en löprunda vilket var så galet skönt. Ha ett fint lov!

-

 
Igår fick jag äntligen se Ulrik igen. Det var så himlahimla länge sen sist. Det var så värt att köa i så pass många timmar som vi alltid gör för hans nya skiva är magiskt bra att jag hade kunnat lyssna på honom hela natten. Signeringen efter var ingen besvikelse heller då Ulle var så himla snäll mot mig och jag vill bara spola tillbaka tiden och återuppleva allting. Men som sagt, skivan kan jag verkligen tipsa om! Texterna, hans röst, kombinationen av båda, allt är så perfekt och det är det enda som spelas i mina hörlurar. Rooftop heter den om någon vill höra en sång eller tolv. Lycka

proteinbars

 
Eftersom att mina proteinbars är slut och jag blev sugen på en idag så bestämde jag mig för att göra egna. Tänkte ge er receptet ifall ni vill prova någon dag, det gick på typ fem minuter.

- 2 ägg (1 äggula)

- 2 msk kakao (jag tog 3)

- 3 msk mjölk

- 50g mörk choklad

- 3dl chokladproteinpulver (jag hade bara cocos hemma med det gick ändå)

- 1 1/2 dl havregryn

 

1. Börja med att vispa sönder äggen i en bunke. 

2. Lägg till proteinpulvret och kakaon.

3. Tillsätt chokladen som ska vara hackad

4. Blanda sedan ner havregrynet och mjölken.

5. Blanda ihop allt så att det blir en tjock smet!

6. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Jag hade 150 grader och typ 7 minuter men det hade räckt med 5 för dom blev lite torra.


balettakademien

 
Kom hem från Stockholm igårkväll och jag har verkligen haft det så himla bra den här veckan med massa dans och skratt. Jag har dansat (nähe?), garvat så tårarna runnit, ätit en massa, hittat nya vänner, slutat tycka om en del av mina gamla "vänner", längtat hem, sett säsongsavslutningen av Pretty Little Liars och blivit besviken, träffat bloggaren Keela som var hur trevlig som helst och en himla massa andra saker. Jag delade rum med Ellinor och det är jag så glad över för vi hade så sjukt roligt varje kväll innan vi skulle sova.
 
Är även precis hemkommen från ledardansen som vi dansledare får lära oss den här helgen. Den är faktiskt riktigt rolig och det kommer bli snyggt! Ha det fint.

söndag

Har tyvärr inga nya bilder. Dagen började så jäkla kaos. Försov mig för att klockan inte ringde eller för att jag inte hörde den. Fick i alla fall stresspacka och äta frukost på typ tio minuter. Sen när vi är halvvägs till Västervik inser jag att jag tog med mig fel väska. Vi fick vända. Fan så okul och klantigt. Matchen gick bra, jag blev så sjukt irriterad på domaren för att han inte kan döma ordentligt. Men vinst med 4-2 var ju ändå bra. Väl hemma slängde jag i mig en massa mat och har sedan dess nästan packat färdigt till Stockholm och handlat mat. Åh nu är jag riktigt taggad för den kommande veckan!

bra kväll

1. Dagens mat. 2. Bild som stämmer in på dom flesta mammorna
 
Okej dagen blev mycket bättre än vad jag trodde. Sex tjejer runt ett köksbord i Södra Vi som glufsar i sig plankstek, så gott så det var äckligt. Efter mat och massa garv åkte vi till Djursdala (6 pers i en bil) för att hälsa på fina Michaela. Efter att ha pratat ut, sörjt och skrattat åt fjortisar så åkte vi till stan (7 pers i en bil). Kelly och jag njöt av utsikten i bagagen och alla sjöng lite lagom falska. Bra kväll ju! Nu har jag ställt klockan på sju för imorgon ska det spelas träningsmatch mot Tjust, taggad!

lördag

 
Igår spenderade jag fredagkvällen med saknade Annie. Vi tittade förbi på Mikaelas 18-årsfest också. Söta fulla vänner jag har. Idag har jag varit på arbetsintervju vilket gick riktigt bra. Åt bananpannkakor med bär på till frukost. Dom blev lite misslyckade men var goda ändå. Hade lite kanel i den här gången, mmhmmm. Idag ska jag bara städat färdigt lägenheten och sen börja packa för på måndag åker jag ju faktiskt till Stockholm i en vecka, så himla skoj! Är supertaggad! Nu måste jag hitta nåt att äta innan jag svälter, ha det bra!

tisdag

 
Livet är bra mina vänner. Har fått A på både tyskaprov och engelskauppsats. Har träningsvärk i stjärten. Taggar satan till nästa vecka som spenderas i Stockholm med bästa vän och ett gäng andra dansare. Skrattar. Får sommarjobbintervju. Njuter. Tränar röven av mig på gymmet fyra dagar i veckan. Och bara glider runt och är pepp!
 
Angående 100 dagarsutmaningen så går det super. Gröten är inte riktigt lika äcklig längre (men fortfarande inte god). Är rätt sugen på pizza men det får vänta i 92 dagar till. Jag ska klara det! Nu ska jag se färdigt på Top Model och sen äta kyckling. Simma lugnt.

torsdag

Hej torsdag. Veckan har gått så fort bara för att vi var lediga måndag och tisdag, så skönt! Idag körde jag två pass på gymmet. Det första var direkt på morgonen och det andra på idrottslektionen. Det var riktigt skönt att köra slut på sig själv. Att det var korv till lunch lyste upp min dag, det är det bästa! Annars går jag bara runt och skrattar bort dagarna med dom bästa vännerna. Ikväll är dansen inställd och jag ska istället gå och se en dansföreställning av en känd koreograf. Nu ska jag få i mig lite mat och imorgon är det fredag och då ska jag hitta på något med Annie, längtar!

Mobilblogg

Idag börjar nedräkningen! Det här var min första måltid och nu är jag sprängmätt, brukar inte äta så mycket till frukost. Men gott var det. Hur går det för er?


Regler

Blir verkligen superglad när jag ser hur många som har hört av sig och några som kommenterat att dom också är på min 100 dagars-utmaning. Jag tror att dom flesta skulle behöva rensa sin kropp från skit för nu för tiden tänker vi inte ens på hur mycket skit vi stoppar i oss. Ska bli kul att stötta varandra och ni kommer få följa min "resa" dom här veckorna. Och ni lär ju självklart märka ifall jag skulle fuska (vilket inte kommer hända). Jag fick en kommentar om att jag ska göra en lista på saker man får äta och vad man inte får äta. Så här kommer lite regler om man är sugen på att vara med. Det börjar imorgon!
 
1. För det första så accepteras inga ursäkter eller fusk. Dom kommande 100 dagarna finns det inget som heter "unna sig". Man får unna sig en banan eller liknande men that's it! Det finns inget som heter "Jag ska på kalas och då måste man ju äta tårta". Nej det måste man inte.
 
2. Om man verkligen vill satsa ska man utföra minst 3 träningspass i veckan. För att ett träningspass ska räknas ska det vara i minst 30 minuter. Det kan vara att ta en långpromenad, simma, cykla eller vad som helst, bara man rör på sig. Om man bara vill fokusera på kosten så behöver man inte tänka på det här.
 
3. Detta får man inte äta! (Inte heller light-produkter som folk ofta tror är nyttigt)
Godis, kakor, snacks (chips, popcorn osv.), läsk, cider, öl, skräpmat (pizza, hamburgare, friterad mat osv.)
Överkurs: vitt bröd, onyttiga flingor, sylt, dressing och feta såser.
 
Ja och därmed rök alltså allt som är gott. Då undrar man ju vad som egentligen blir över och vad man faktiskt får äta.
 
4. Detta får man hemskt gärna äta!
Gröt, nötter, fisk, frukt&grönt, bär, kyckling, ost, ägg osv.
 
Lycka till nu allihop och kom ihåg att det är som jobbigast i början men när man väl kommer igång så kommer det faktiskt att kännas roligt. Jag ser det här som något att bita i och en rolig utmaning och upplevelse. Let's do this!
 
 

100 dagar

 
Läste en grej på en annan blogg och tänkte att jag kunde testa det med. Hon ska vara nyttig i 100 dagar. Jag har inte härmat detta utan blev inspirerad när jag läste hennes inlägg. Det är en kul grej för att se om jag kommer att klara det. Man får givetvis inte äta allt som är under kategorin onyttigt under dessa hundra dagar och  man ska försöka hålla igång och träna. Hundra dagar är ju inte speciellt mycket egentligen men det kommer bli sjukt svårt, speciellt i början. Häng på ni med! Om hundra dagar kommer ni ångra att ni inte gjorde det. Imorgon börjar jag!

lördag

 
Hallå där lördag. Sov hos Jim igår och idag har jag skjutit med ett gevär för första gången. Det var galet läskigt, men lite kul faktiskt. Har haft utställning i skolan med klassen där vi visat upp våra tidningar vi har jobbat med dom senaste veckorna (bilden). Nu kom Ellinor så jag ska väl va lite social med henne. Ikväll ska vi se Melodifestivalen och mysa.